1,5 meter protocol

Coronaprotocol zwembad Ruinen . 

In dit protocol beschrijven we hoe we de coronamaatregelen willen implementeren in Zwembad Ruinen. Dit is de invulling en aanvulling van het “landelijk protocol verantwoord zwemmen” voor Zwembad Ruinen.

In Zwembad Ruinen hebben we het terrein verdeeld voor gebruik voor verschillende leeftijdsgroepen. In het water gelden andere regels dan buiten het water.

We beschrijven per leeftijdsgroep hoe we aan de regels kunnen voldoen. 

 

Algemene regels en maatregelen bovenop de regels “voor zwemmers” in het standaard protocol.
 1. Er worden steeds maximaal 250 zwemmers en begeleiders ouder dan 18 jaar toegelaten tot het terrein.

 2. Al het toezichtpersoneel wordt geacht ook toezicht te houden op de corona regels. Zij zijn dus allemaal “corona verantwoordelijke”.

 3. De kiosk is met beperkt assortiment open. 

 4. Het ondiepe bad is alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Eén ouder mag bij het eigen kind in het water van het ondiepe bad zolang de drukte het toelaat.

 5. Ouders houden toezicht op hun eigen kinderen in het ondiepe bad en blijven 1,5m uit elkaar. Ouders hebben hun aandacht bij hun kinderen.

 6. Het hele terrein en de baden zijn ingedeeld in (leeftijds)categorieën. (zie plattegrond) Deze indeling is op diverse plaatsen aangeplakt op het terrein. Er komt een apart stuk ligweide voor 19+. Er is ook een deel voor gezinnen die hun eigen “bubbel” maken op afstand van andere gezinnen. De rest van de lig/speelweide is alleen voor 18-, daar mogen geen ouders komen.

 7. Alle volwassenen houden 1,5m afstand tot iedereen boven de 12 jaar die niet tot hun huishouden horen. Wie zich niet houdt aan deze regel wordt direct verwijderd en is minimaal 14 dagen niet meer welkom in alle zwembaden van De Wolden. Er wordt niet gewaarschuwd.

 8. Er is een routing aangebracht op het terrein en rond de kiosk die ook loopt langs de plaats waar de handen kunnen worden gewassen.

 9. De WC’s zijn voorzien van desinfectie voor toiletbrillen. 

 10. Het chloorgehalte van de baden is verhoogd van 0,8 naar 1,7mg per liter.  De pH
  naar 7,0.

 11. Overal waar het protocol niet in voorziet beslist het dienstdoende badpersoneel op basis van de actuele situatie.

 

De basisregels gelden natuurlijk altijd:

 • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

 • Houd u aan de instructies van de GGD.

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

 • Was vaak uw handen.

 • Vermijd drukte.

 

 

 

Verschillende situaties.
 1. In het water.

In het water mag gezwommen worden zoals altijd. Dat betekent dat het wellnessbad gereserveerd is voor 18+ en dat in het grote bad met de glijbaan vrij gezwommen kan worden. Alleen als het rustig is en met toestemming van het badpersoneel mogen ouders samen met hun kinderen van de grote glijbaan. Dit kan alleen met inachtneming van de anderhalve meter.

 

 1. 18-

  • Kinderen met diploma en jeugd t/m 18 jaar mogen vrij zwemmen in het diepe bad. 

  • Kinderen van 12 jaar en jonger mogen zich vrij bewegen over het hele terrein met uitzondering van de 18+ delen. 

  • Jeugd tussen 12 en 18 jaar mogen spelen en recreëren op de ligweide 18-. Deze groep moet wel 1,5m afstand houden tot volwassenen. 

  • De hele groep 18- mogen geen zitplaatsen in nemen maar moeten een plek op het veld voor 18- zoeken.

 

 1. Gezinnen

  • Er is een apart stuk van het veld ingericht voor gezinnen. Daar mag per gezin een eigen bubbel worden gecreëerd op minimaal 1,5m afstand tot anderen. Spelen doen de kinderen op het 18- veld of op de speeltoestellen.

 

 1. 18+

  • Volwassenen houden 1,5m afstand tenzij ze tot hetzelfde huishouden horen. 

  • De zitplaatsen op het terrein zijn gereserveerd voor volwassenen. 

  • Gezinnen kunnen de stoelen en tafels rond het ondiepe bad gebruiken en het grote terras tussen de baden.

  • Er is een apart stuk ligweide voor 18+.

  • Het wellnessbad en de zitruimte daaromheen is uitsluitend voor volwassenen zonder kinderen toegankelijk. 

  • Tijdens drukke dagen kan de zwemtijd beperkt worden zodat het niet te druk wordt in het water. Dienstdoend badpersoneel beslist.
    

 2. Avonden

In de avonden worden delen van de baden gereserveerd voor activiteiten zoals wobbleles, aquarobic, etc. 

 

Hittegolf 

Bij grote warmte en te verwachten drukte gaan we werken in blokken van ongeveer drie uur en een online reserveringssysteem. Na ieder blok wordt het zwembad kort gesloten zodat iedereen het terrein kan verlaten. WC’s en kleedruimtes worden dan extra gereinigd. Kaartjes voor gereserveerde blokken worden online aangeschaft zodat die alleen gescand hoeven te worden en zijn slechts geldig voor één blok! Op deze manier kunnen wij zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om te zwemmen.

Bij de start van een blok is het eerste kwartier alleen voor online gekochte tickets en abonnementhouders om eventuele rijen zo kort mogelijk te houden. Als een blok niet vol gereserveerd is kunnen daarna de overige gasten naar binnen tot we het maximum bereikt hebben.

De beslissing of er een dag in blokken wordt gewerkt nemen we rond de 48 uur van tevoren en wordt via al onze kanalen gecommuniceerd.

Let op de website en social media of abonneer op de Whatsappservice.

indeling zwembad