Update 08-05-2020

Zaterdag 9 mei is de schoonmaakdag voor het nieuwe zwemseizoen.
Wie komt ons weer gezellig helpen? Ook worden dan de nog niet voltooide klussen van NL doet uitgevoerd. 💪
We hebben de klussen zo ingedeeld dat iedereen 1,5 mtr van elkaar kan werken, er is ook desinfectiemiddel etc aanwezig. We beginnen om 9 uur met koffie en wat lekkers en gaan tot het middaguur door.

*Abonnementen ophalen.*
Zaterdag 9 mei van 9 uur tot 12 uur kun je ook je zwemabonnement betalen (ALLEEN PINNEN mogelijk, geen contant geld aanwezig) en/of ophalen. We hanteren de 1,5 mtr regel mocht er een rij ontstaan. Nogmaals alleen pinnnen is mogelijk.
U kunt ook nog steeds via de website met iDEAL betalen.
Let op: de voorverkoopprijs geldt nog tot en met zondag 17 mei.

Dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei van 19 tot 21 uur zijn de verplaatste betaal en ophaaldagen. Ook kunnen mensen dan met hulp van ons een abonnement aanvragen, wij staan voor u klaar. Betaal zoveel mogelijk met de pin aub!

We hopen u vrijdag 8 mei in de namiddag meer nieuws te kunnen melden 🤞, houd onze social media pagina's in de gaten (Facebook, Instagram en Twitter).
Tot zaterdag?! 🙋‍♀️

Dit bericht is ook via de whats app service verzonden, heb je dit niet ontvangen dan kan je je aanmelden en/of het nieuwe telefoonnummer opslaan op je telefoon 06-27 34 64 91.

Gratis smeren voorkomt erger

Om huidkanker tegen te gaan, verstrekt het openluchtzwembad in Ruinen in Drenthe als eerste gratis zonnebrandcrème. KWF Kankerbestrijding is enthousiast. ,,Voor zover ik weet is dit het eerste zwembad in Nederland dat zoiets doet”. 

https://www.dvhn.nl/drenthe/Gratis-zonnebrandcr%C3%A8me-in-het-zwembad-deze-primeur-maakt-KWF-Kankerbestrijding-heel-enthousiast-24451195.html

https://www.ad.nl/binnenland/gratis-smeren-tegen-de-zon-in-zwembad-drenthe~a5367a1d/

,Vooral kinderen willen het spul nog wel eens vergeten. En wie goed is verbrand in de zon, heeft een grotere kans op huidkanker. Om dat tegen te gaan, zijn we op zoek gegaan en bij deze dispensers uitgekomen’’, zegt Roel Wiekema, voorzitter van het bad.

Mischa Stubenitsky van KWF Kankerbestrijding reageert enthousiast op het initiatief. ,,Supergoed. Zwemmen in de openlucht is vaak een ‘vergeten’ zonmoment. Al met al ben je al snel een paar uur buiten, in de zon. Heel goed dat dit zwembad zijn verantwoordelijkheid neemt.’’

Het was een van de vrijwilligers van het zwembad, die het project leidde. Wiekema: ,,Hij was zelf de nodige keren verbrand en heeft zich verdiept in de materie. Vorig jaar trokken we op mooie zonnige dagen zo’n 1300 bezoekers. Daar zitten altijd mensen tussen voor wie de zonnebrandcrème goed van pas komt.’’

Welness-bad

Dankzij een genereuze bijdrage vanuit Initiatiefrijk De Wolden, soepele samenwerking met ondernemers uit het dorp en de onafgebroken inzet van vele vrijwilligers is het gelukt: zwemseizoen 2019 openen we met een prachtige aanvulling op het aanbod van Zwembad Ruinen. Een wellness-bad waar u in alle rust baantjes kunt zwemmen en kunt genieten van massagestralen en een nekdouche. Naast het wellness-bad bevindt zich een stilte-zone met comfortabele ligbedden en hangmatten. 

Nieuw in Zwembad Ruinen: wellness-bad en stilte-zone


De prachtige, bijna tropische zomer van 2018 betekende voor ons een heerlijk en 
gezellig zwemseizoen, maar de hoge bezoekersaantallen maakten ook duidelijk 
dat er in het zwembad naast ruimte voor recreatie behoefte was aan een plek voor 
rust en focus. Al snel lagen er daarom plannen voor een geheel nieuw bad: een bad 
om baantjes te zwemmen, om deel te nemen aan onze activiteiten of om gewoon 
te genieten van het verwarmde water en extra wellness-voorzieningen. Ambitieuze 
plannen die niet zonder steun gerealiseerd zouden kunnen worden.

We bedanken iedereen die, direct of indirect, heeft meegeholpen om dit fantastische 
project te realiseren. Zwembad Ruinen is immers een familiezwembad voor bewoners 
én bezoekers: door voldoende ruimte te bieden voor recreatie, sport en rust voelt 
iedereen zich bij ons thuis.

Neem contact met ons op
0522-471529 (tijdens seizoen)
volg ons op
  • whatsapp 06-27346491
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
Oude Benderseweg 9
7963PX Ruinen
Postadres:
Postbus 70
7963 ZH Ruinen
 
1/3