top of page

welness-bad

In 2019 konden we met behulp van gemeente de Wolden, stichting Ruinen1865 en natuurlijk de inspanning van onze onvermoeibare klusgroep een geheel nieuw bad openen: het zogeheten wellness-bad. Met massagestralen en bubbels biedt dit bad de mogelijkheid om in alle rust baantjes te trekken terwijl de jeugd zich vermaakt in het grotere zwembad. Rondom het wellness-bad is een kids-free relax zone gecreëerd met hangmatten en ligstoelen in de schaduw. Deze vernieuwing blijkt te voorzien in een behoefte: er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt door de bezoekers die naar het zwembad komen voor hun rust of om ongehinderd een paar flinke baantjes te kunnen zwemmen.

Nieuw in Zwembad Ruinen: wellness-bad en stilte-zone


De prachtige, bijna tropische zomer van 2018 betekende voor ons een heerlijk en gezellig zwemseizoen, maar de hoge bezoekersaantallen maakten ook duidelijk dat er in het zwembad naast ruimte voor recreatie behoefte was aan een plek voor rust en focus. Al snel lagen er daarom plannen voor een geheel nieuw bad: een bad om baantjes te zwemmen, om deel te nemen aan onze activiteiten of om gewoon te genieten van het verwarmde water en extra wellness-voorzieningen. Ambitieuze plannen die niet zonder steun gerealiseerd zouden kunnen worden.

We bedanken iedereen die, direct of indirect, heeft meegeholpen om dit fantastische project te realiseren. Zwembad Ruinen is immers een familiezwembad voor bewoners én bezoekers: door voldoende ruimte te bieden voor ecreatie, sport en rust voelt iedereen zich bij ons thuis.

bottom of page